We zien het allemaal: daken die een groene aanslag hebben in Beerse. En dat is niet goed. Er zijn twee voorname redenen waarom u uw dak moet laten reinigen. In de eerste plaats bepaalt het dak de uitstraling van uw woning in Beerse. Daarnaast beschermt het dak uw woning tegen de weersomstandigheden, die in België zeer wisselvallig zijn. Beschadigingen aan uw dakpannen, leien en golfplaten zorgen ervoor dat vocht binnen dringt in uw woning, met daklekkages tot gevolg. Bent u op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf voor dakreiniging?

Start de gratis offerteaanvraag!

U ontvangt reactie van diverse dakreinigers bij u uit de regio. Het is aan u om het aanbod te vergelijken en de beste vakman te kiezen. Uw aanvraag is geheel vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast.

Snel naar onze informatie

Verschillende reinigingswerken op uw dak

Zoals gezegd, elke dakbedekking vraagt zijn aanpak om een dakreiniging uit te laten voeren. voor het reinigen van een dak uit golfplaten in Beerse worden de mossen en algen meestal verwijderd door gebruik te maken van een hogedrukreiniger. Golfplaten kunnen wel wat hebben. Is de vervuiling echter hardnekkig en volstaat een hogedrukreiniging niet, dan worden de golfplaten eerst bewerkt met een schoonmaakmiddel. Eens dat ingetrokken is, gaat de dakreiniger terug met de hogedrukreiniger te werk, en de groene aanslag zal verdwijnen.

In Beerse komen echter meer daken voor die bedekt zijn met de traditionele dakpannen. Uw dakreiniger zal bij de dakreiniging uw dak ontmossen. Ook dit gebeurt onder hoge druk. Net zoals bij een dak uit golfplaten, zal meestal de hogedrukreiniger volstaan om de groene aanslag te verwijderen. En ook hier, indien nodig wordt er een schoonmaakmiddel op aangebracht, waarna uw dak onder hoge druk wordt afgespoten.

Heeft uw woning in Beerse nu een leien dak, dan is enige voorzichtigheid geboden. Een leien dak kan niet zomaar onder hoge druk worden gereinigd. Leien daken zijn poreuzer en kwetsbaarder dan golfplaten of dakpannen. De druk van de reinigingsmachine zal veel lager zijn.
dak ontmossen Beerse

Waarom uw dak ontmossen?

Eén van de grootste vijanden van uw dak in Beerse is mos. Het zorgt, samen met algen voor een lelijk dak en kan ook schade berokkenen aan uw dak en woning. Mos is een combinatie van stof dat door de lucht waait en zich nestelt op de voegen van zowel uw leien, dakpannen en golfplaten. Daarbij komt de regen en in de winter weinig zonlicht. En zie, mossen en algen hebben een uitstekende voedingsbodem. Dit probleem wordt nog groter wanneer u in een groene omgeving woont en er weinig zonlicht uw dak bereikt. Ook de hellingsgraad speelt een rol. Bij een lichte hellingsgraad heeft vocht meer kans om te blijven liggen. Tot slot kaan het zijn dat uw dakpannen of leien al ouder zijn en dus meer poreus. Ontmossen is de boodschap!

Algemene reiniging van de dakbedekking

Zoals hierboven reeds gezegd, is ontmossen één van de meest voorkomende reinigingstechnieken in Beerse. Het is een karwei dat best door een dakreiniger uitgevoerd wordt. Het is niet vanzelfsprekend dat u zelf op uw dak gaat werken wanneer u deze dakreiniging zelf gaat uitvoeren. Bovendien heeft een dakreiniger de kennis van het soort anti-mos product hij mag/moet gebruiken en heeft hij de juiste apparatuur bij. Al naargelang de vervuiling van uw dakpannen of leien zal hij dus het juiste product gebruiken. Ook de techniek bij deze dakreiniging telt mee. Om daklekkages te voorkomen, of om te beletten dat bij het reinigen er water onder uw dakpannen of leien terecht komt, wordt het ontmossen uitgevoerd in een neerwaartse beweging. Indien mogelijk wordt er zelfs een roterende sproeikop gemonteerd op de machine om zo alle hoekjes en kantjes goed te bereiken.

Is ontmossen nu niet echt nodig, dan kan een dakreiniging volstaan door regelmatig een “algemene dakreiniging” uit te laten voeren. Er komen geen producten aan te pas, enkel een hogedrukreiniger. Een algemene dakreiniging is preventief en moet eens om de zoveel tijd uitgevoerd worden.

Welke methode ook nodig is om een dakreiniging uit te voeren, het wordt sterk aangeraden om dit te laten uitvoeren door een gespecialiseerde firma in Anwerpen. Het beste dat u kan doen is een offerteaanvraag doen en op die manier tot wel 3 offertes te krijgen, die u kan vergelijken. Mogelijk bespaart u tot 40% op de kosten. Het is vrijblijvend en gratis!
dakgoot reinigen Beerse

Uw dakgoot in Beerse schoonmaken

Wat zeker niet vergeten mag worden bij een dakreiniging, is uw dakgoot. Bladeren, takjes, stof en vuil (zogeheten dakaarde) komen terecht in uw dakgoot en deze moet men ook laten reinigen. Doet men dat niet, dan loopt u de kans dat de dakgoot verstopt geraakt, met alle gevolgen vandien. Uw regenpijpen raken eveneens verstopt en het regenwater blijft staan. Dit vormt een extra belasting op uw dakgoot en regenpijpen en zal sowieso na verloop van tijd voor binnendringend vocht zorgen. Uw woning kan op die manier veel schade oplopen. Uw dakreiniger maakt de dakgoot leeg en zal naspoelen onder druk. Ook een zogenaamde rioolrat kan gebruikt worden.

De gemiddelde kosten van een dakreiniging in Beerse

Dan de prijzen van een dakreiniging en nabehandeling. Voor het bepalen van de prijzen zijn er een aantal factoren die meespelen. We onderscheiden:

  • de techniek die wordt gebruikt voor het reinigen van uw dak
  • de producten die gebruikt worden voor de nabehandeling
  • welke dakbedekking heeft uw woning?
  • is uw dak goed bereikbaar, of ligt dit eerder moeilijk?
  • en uiteraard, de grootte van uw dak (aantal m²)

Over het algemeen zal een dakreiniger in Beerse de volgende richtprijzen aanhouden: Om uw dak te laten reinigen betaalt u doorgaans tussen €5,- en €10,- per m². uw dak laten ontmossen zal u ongeveer €10,- tot €15,-/m² kosten. De prijzen voor het coaten ligt tussen €25,- en €40,- per m² en voor impregneren betaalt u tussen €5,- en €10,- per m².

Wanneer u nu de werken laat uitvoeren door een erkend dakwerker, en uw woning is ouder dan 10 jaar, betaalt u geen 21% BTW, maar 6%.
dakcoating Beerse

Hoe werkt coaten van het dak?

Na het reinigen van uw dak, is een nazorg nodig. Immers, na het reinigen kan uw dakbedekking poreus geworden zijn, en moet beschermd worden. Uw dakbedekking laten coaten is daar een uitmuntende techniek voor. Hoe gaat coaten in zijn werk?

Na de reiniging zal uw dakwerker een coating aanbrengen, meestal met een verfrol, borstel of spuit. Wenst u dat uw dakbedekking er uitziet zoals daarvoor, kan u best opteren voor een doorschijnende coating. Maar ook laten coaten met een gekleurde coating behoort tot de mogelijkheden. Uw dak krijgt hierdoor een heel andere, frisse uitstraling. Coaten heeft als voordeel dat uw dakbedekking een langere levensduur heeft omdat een laag coating vuil- en vochtafstotend is. Mos en algen krijgen op die manier minder kans om uw dakbedekking te vervuilen en te beschadigen. Dakcoating is hoe dan ook een aanrader!

Uw dak beschermen door te impregneren

Buiten coaten is er nog een andere manier om uw dakbedekking een langere periode te beschermen tegen vuil en vocht. Deze techniek heet impregneren. Er is een wezenlijk verschil tussen coaten en impregneren. Impregneren is steeds kleurloos. het uitzicht van uw dakbedekking blijft bewaard. Bovendien is impregneren goedkoper dan coaten. Beide technieken hebben echter het zelfde doel: uw dakbedekking vuil- en vochtbestendig maken en zo algen en mossen minder kans geven om zich op uw mooie dak in Beerse te nestelen.

Vuil terras, vlekken op uw oprit en mos/algen op de tuinpaden

U kunt niet alleen voor dakreiniging bij ons terecht. Uw terras, oprit, tuinpad of parking laten reinigen in uw woonplaats? De reinigers uit ons netwerk voeren voor u een opritreiniging of terrasreiniging in Beerse uit. Ook voor het schoonmaken of ontmossen van paden, klinkers, opritten en terrassen ook bankirai! Hieronder lees je welke klussen zoal de revue passeren.

  • reinigen arduin terras ook ander natuursteen
  • ontmossen en onderhoud terras in bankirai
  • schoonmaken van opritten
  • tuinpaden van klinkers of tegels zuiver maken

Vind een reiniger bij u in de streek

dakreiniger Beerse
In Beerse zijn er veel dakwerkbedrijven. Elke firma hanteert uiteraard zijn prijzen. Het is aan te raden om u goed te informeren bij de verschillende bedrijven in uw buurt. Daarnaast kan u best een offerteaanvraag doen om zo tot 3 offertes te vergelijken. Mogelijke besparing door goed te vergelijken kan u tot 40% verschil in prijzen opleveren.

Deelgemeenten van Beerse:

Beerse en Vlimmeren

De postcode die bij deze deelgemeenten hoort:

2340

In de provincie Antwerpen